2011. november 17., csütörtök

A Magyar Távirati Iroda története, 1945-1948 - Jelenlegi ára: 1 360 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A Magyar Távirati Iroda története, 1945-1948A könyv listaára: 1700 Ft. Leírás:
Az egyenetlenül feldolgozott magyar sajtótörténetben fehér foltnak számít a 2. világháború vége és a pártállami fordulat közé eső pár év, az úgynevezett koalíciós korszak, de a magyar nemzeti hírügynökség története is - tudjuk meg az előszóból. A szerzők tehát a Magyar Távirati Iroda történetének ezt az időszakát dolgozták fel, melyről elmondható, hogy az 1881-ben alapított, s a két világégés közötti időszakban médiabirodalommá fejlődött MTI 1945 januárjában, két hónap szünet után indult újra, és a négy koalíciós párt és a szakszervezetek vették át az államosított cég irányítását, mely a mindinkább az MKP felé billenő politikai erőtérben - sajátos helyzetéből fakadóan - ... még egy ideig meg tudta őrizni kiegyensúlyozottságát, szakmai alaposságát és színvonalát. - összegzi az időszakot a fülszöveg. Az előszóban a korszak történetének felhasználható forrásairól tájékoztatnak a szerzők, illetve megtudhatjuk, hogy a levéltári, irattári anyagok mellett a korabeli sajtóanyag és a kortársak, akkori dolgozók visszaemlékezései is támpontul szolgáltak. A szerzők célja nem volt, a források hiányossága miatt nem is lehetett az átfogó, lezárt feldolgozás, ezért az 1945-48 közötti időszak intézmény- és politikatörténeti vázlatát készítették el feltételezve az olvasók alapvető történeti ismereteit, részletes korrajzot sem adnak. Az első fejezet az MTI háború utáni újjászületését tekinti át az MTI és társvállalatai államosításáig és a Magyar Központi Híradó Rt. létrehozásáig. A második fejezet az ennek keretében töltött időszakkal foglalkozik, kitérve egyebek közt az MTI szervezetére és személyzetére, a nemzetközi hírügynökségi kapcsolatrendszer kiépítésére, az MTI és a kormányszervek, illetve a Posta kapcsolatára. A harmadik fejezet az MTI működését, felépítését, illetve az önálló intézményeit tárgyalja. Itt esik szó a szerkesztőségi munka gyakorlatáról, a munkaügyi kérdésekről is. A kötet befejezéseként egy tanulmányt olvashatunk Politika és hírszolgáltatás a koalíciós időszakban címmel. A bőséges jegyzetapparátust tartalmazó kiadványt fényképmelléklet, a források és a hivatkozott irodalom jegyzéke, rövidítésjegyzék, illetve névmutató zárja. Elsősorban a korszak sajtó- és politikatörténetével foglalkozóknak ajánlható. ISBN: 963-9350-76-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 360 Ft

Az aukció vége: 2011-11-04 11:10
. A Magyar Távirati Iroda története, 1945-1948 - Jelenlegi ára: 1 360 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése