2011. május 26., csütörtök

Miller, Alice: Kezdetben volt a nevelés - Jelenlegi ára: 2 840 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Kezdetben volt a nevelésA könyv listaára: 3465 Ft. Leírás:
Alice Miller a pszichoanalízis terapikus gyakorlata során ismerte fel azt a jelenséget, hogy a kisgyermekkorban átélt szülői hatás legfőbb következménye az, hogy a gyermek a szülői igényeknek való megfelelés miatt elfojtja saját ösztöneit. A tehetséges gyermek drámája és az igazi én felkutatása című művében (legutóbb: 200605023) részletesen kifejtette, mennyire veszélyes a szülői hatás az érzékeny (tehetséges) gyermekek esetében. A mostani kötetben általánosabb síkra tereli a problémát és azt mindenfajta nevelésre, amelyik a személyiség lefaragására irányul kiterjeszti. Mint írja: Antipedagógiai beállítottságom nem egy bizonyos fajta nevelés ellen irányul, hanem a nevelés mint olyan ellen. Ez nem azt jelenti, hogy vadon nőjön fel a gyermek, hanem annak az előfeltételnek kell teljesülnie, hogy a szülő hiteles legyen, így saját szabadsága - és nem nevelői megfontolások - a gyermeknek természetes határt szab. Ehhez a szülői szabadsághoz, hitelességhez pedig a pszichoterápián át vezet az út. A szülőnek meg kell ismernie gyermekkori traumáit, hogy szembenézve velük leküzdhesse azokat, azaz elfojtásait felszabadítsa. A düh, a gyűlölet és minden olyan jelenség, amelyek természetes emberi érzéseket fejeznek ki, értékesek. A gyűlölet normális emberi érzés, és érzés még senkit sem ölt meg. (... ) Az az ember, akinek kezdettől fogva olyan szerencséje volt, hogy csalódásokra dühvel reagálhatott, beleérző szüleit magába fogja vetíteni, és később pszichoanalízis nélkül is bánni fog tudni minden érzésével. A nevelés ott téveszt célt, amikor ezeket kiirtja a gyermekből. Ezek az érzések szenvedést okoznak a gyermeknek, de nem a szenvedés az, ami megbetegíti, hanem a szenvedés elfojtása, amire a szülők kedvéért van szükség. Az önismeretre sarkalló tanulmányában Alice Miller előbb a pedagógia - különösen a fekete pedagógia, amely minden gyermeki engedetlenségre fizikai megtorlással válaszol - történetéből hoz példákat igaza alátámasztására (A nevelés mint az elevenség üldözése), majd részletesen kifejti és példákkal - többek között Hitler gyermekkorán - illusztrálja a gyermekkori elfojtások következményeit (A néma dráma utolsó felvonása), végül a gyermekkori traumák és az egész életén át hordott elfojtások miatt öngyilkosságba menekült amerikai költő, Sylvia Plath példáján mutatja be, hogy nem elég jó szülőnek lenni. Az irodalomjegyzékkel záródó kötet a legszélesebb olvasóközönség, de különösen a szülök, vagy leendő szülők kötelező olvasmánya. ISBN: 978-963-9957-30-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 840 Ft

Az aukció vége: 2011-05-28 23:36
. Miller, Alice: Kezdetben volt a nevelés - Jelenlegi ára: 2 840 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése